Az étrend-kiegészítők Jolly Jokere - Muscle Factor!

2020-08-10

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

A testépítés világában, mindenki keresi a "Szent Grált", vagyis azt a terméket, amitől robbanásszerűen megnő az izomtömege, miközben megszabadul a felesleges kilóitól. Csodaszerek sajnos nincsenek, azonban bizonyos formulák összetételükből adódóan, egyaránt támogathatják szervezetünkben a zsírégető és az izomépítő folyamatokat. Ezeknek a termékeknek tehát, erő és izomtömegnövelés, szálkásítás illetve testkompozíció javítás során is hasznát vehetjük.

Az ilyen komplex, "sokoldalú" termékek éllovasa a Muscle Factor. A Muscle Factor egy tudományosan megtervezett formula, amely 3 olyan hatóanyagot biztosít, amelyek rendkívül népszerűek a felvilágosult sportolók körében.
Vizsgáljuk meg ezeket a hatóanyagokat, és nézzük meg, mit mondanak róluk az egyes kutatási eredmények.

HMB

A HMB, az emberi testben leucinból keletkezik. A tanulmányok szerint, a bevitt leucinnak mintegy 5%-a alakul át HMB-vé. Ahhoz azonban, hogy "érdembeli" HMB mennyiséghez jusson a szervezet, napi 20-50 gramm leucint kellene elfogyasztani. Ez az esetek többségében irreális, vagy legfeljebb orvosi ellátás során megvalósítható.

A Muscle Factor 3000mg HMB-t tartalmaz adagonként, tehát "készen" kapod, amit amúgy elő kellene állítani leucinból. Ha neked fontos, hogy a maximumot hozd ki magadból, és az étrended rendben van, akkor nincs okod mellőzni ezt a kiegészítőt.

Muscle Factor

Coleus forskohlii

A Coleus Forskohlii-t évszázadok óta használják az Ájurvédikus gyógyászatban a különböző állapotok, betegségek kezelésére. [2] Az étrend-kiegészítő iparban, csak néhány évtizede alkalmazzák mint hatóanyagot, elsősorban azért, mert segít a zsír raktározás szabályozásában, a zsír anyagcserében és hozzájárulhat a testtömeg szabályozásához. A kapcsolódó kutatások szerint a Coleus Forskohlii képes serkenteni a tárolt zsírok felszabadulását a zsírsejtekből [3,4,5] úgy, hogy közben segít megőrizni, sőt növelni az izomtömeg mértékét.[6]

Egy 2005-ös vizsgálatban a kutatók, 30 túlsúlyos férfit osztottak, két 15 fős csoportba. Az egyik csoport 250mg Coleus forskohlii kivonatot kapott (10% forskolin) 12 héten keresztül, míg a másik csoport pedig csak placebót.

A placebóval összehasonlítva, azok a férfiak akik a forskolint kapták, szignifikánsan több zsírt veszítettek, miközben növelni tudták a sovány izomtömegüket. [6]

Ahogyan a fent említett vizsgálatban, úgy a Muscle Factor napi adagjában is, 250mg Coleus forskohlii kivonat(10% forskolin) található.

D-vitamin

A D-vitamin zsírban oldódó vitamin, melyet gyakran hormonként is emlegetnek a szakemberek, ugyanis a szervezet képes az előállítására és számos élettani funkcióban játszik nélkülözhetetlen szerepet.

Egy adag biztosítja az ajánlott napi D-vitamin bevitel 100%-át, ami hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, az optimális izomműködéshez, valamint a csontok, a fogak normál állapotának fenntartásához, illetve a kalcium és foszfor normál felszívódásához és hasznosulásához.

Hogyan érdemes alkalmazni a Muscle Factort?

A terméket, a nap folyamán egyenletesen elosztva (2-2-1) célszerű fogyasztani. Fontos, hogy edzés és pihenő napokon egyaránt alkalmazzuk a terméket.

Kell-e szünetet tartani a termék szedését illetően?

A termék nem igényel szüneteltetést, akár egész évben folyamatosan alkalmazható.

Mint ahogyan azt korábban is leírtuk a termék erő és izomtömegnövelés, szálkásítás vagy akár testkompozíció javítás során is hasznos kiegészítő lehet.
A maximális hatás elérése érdekében az egyes célok esetében, az alábbi termékkombinációt javasoljuk:

Erő és minőségi izomtömeg növelés:

Multi Pro Plus: Napi 1 tasak étkezés közben
G-bomb 2.0: Edzés közben 1 adag
Muscle Factor: Napi 5 kapszula, 2-2-1-es felosztva a nap folyamán
Hot Blood 3.0: Edzés előtt fél órával 1 adag
Myomax Hardcore: Edzés után 1 adag

Szálkásítás

Vita Greens & Fruits Stevia: Napi 1 adag reggel éhgyomorra
BCAA + Glutamine Xpress: Edzés alatt és lefekvés előtt 1-1 adag
Revex-16: Reggeli és ebéd előtt fél órával 1-1, később ha szükséges 2-2 kapszula
Muscle Factor: Napi 5 kapszula, 2-2-1-es felosztva a nap folyamán
100% Hydrolized Whey Protein: Edzés után 1 adag

Testkompozíció javítás

Monster PAK: "A" tasak edzés előtt, "B" tasak edzés utáni étkezéssel
Ami-NO - Xpress: Edzés alatt 1 adag
Muscle Factor: Napi 5 kapszula, 2-2-1-es felosztva a nap folyamán
100% Whey Protein Professional: Edzés után 1 adag

A Muscle Factor nem számít alap étrend-kiegészítőnek, azonban ha a makro és a mikro tápanyagbeviteled rendben van, érdemes lehet adni neki egy próbát és beépíteni az étrend-kiegészítő programodba.


Forrás:
[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5566641/
[2] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17345261/
[3] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/6289066/
[4] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/6289816/
[5] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1314877/
[6] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16129715/Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!