Kérdések
Beta Carotene  90 kap.

Beta Carotene 90 kap.
2 190 Ft
24,33 Ft/kap.
Kosárba teszem

?
Kérdés
2016-04-23
Hali
Ezt a terméket vegyem inkább, vagy a swanson-os A vitamint?
Ez talán biztonságosabb? Mármint, nem lehet olyan könnyen 'túladagolni' mint az A vitamint?
válasz
Szia!

Szintetikus beta-karotinnál teljesen mindegy melyiket választod, amelyik a pénztárcádnak szimpatikus.
Nagyjából 20%-a alakul a szervezetben ténylegesen A vitaminná. Túladagolni közel lehetetten, de azért ésszel kell szedni.
?
Kérdés
2014-03-31
Azt szeretném kérdezni hogy napi 30 mg (50 000 NE) béta karotin szedése még biztonságos-e? Tavasszal ugyanis nagyon érzékeny vagyok az erős napsugárzásra, nem fáj, nem viszket, de apró vízhólyagok jelennek meg rajtam. Ahogy barnulok, úgy elmúlanak, de esztétikailag nem valami szép. Tavaly a 25 000 NE nem bizonyult elégségesnek. Fényvédő krémet természetesen használok, és próbálom már most, még alacsony UV indexnél szoktatni a bőröm.
Köszönöm a segítségetek!
válasz
Szia!

Igen, abszolút. Ha mégis panaszokat okozna, teljesen veszélytelen, de ebben az esetben nyilván érdemes mérsékelni a mennyiséget.
?
Kérdés
2013-11-27
szia!
elég fehér bőrű vagyok varhatok valami valtozast ettől? nem arra gondolok h hirtelen neger leszek, és nem is erre vágyom csak egy kis alap szint h ne vilagitsak :) köszi!
válasz
Szia!

Önmagában a béta-karotin szedésétől nem fogsz barnulni, ellenben könnyebben barnulhatsz a segítségével. Az én tapasztalatom az, hogy az extra béta-karotin melletti napozás, szoláriumozás látványosabb barnulással jár, de ez kevésbé tartós, mintha a szedése nélkül tennéd ugyanezt.
?
Kérdés
2013-06-12
Helló! Vegyek még +ba A vitamint a multi pro mellé,vagy felesleges? Elég az ami a multi pro-ban van?
válasz
Szia!

Felesleges. Bőven elég, ami a Multi-Pro Plus-ban van.
?
Kérdés
2012-12-18
Sziasztok!

A multivitaminom 15 000 NE Béta-karotint tartalmaz. Azt szeretném kérdezni, hogy szedhetem-e mellé ezt a készítményt túladagolás veszélye nélkül? Szeretném, ha kicsit ellenállóbb lenne a bőröm tavasszal az első napsugaraknál. Azt tudom, hogy fényvédő krém ekkor is kell, de szeretném,ha maradna egy kis színem a nyárból. Most még van, de tél végére nagyon besápadok.
Köszönöm a válaszotokat!
válasz
Szia! Szerencsére a beta Carotine-t ne lehet igazán túladagolni, abból a szervezet csak annyi A vitamint állít elő, amennyire neki szüksége van. Megfelelő táplálkozás esetén nincs is szükséged több extra Beta Carotine-ra, mint amit a multivitaminod tartalmaz.
?
Kérdés
2012-10-24
Üdv

Kérdésem, hogy Mega Daily One mellé érdemes-e beta-karotint is használnom, mert ugye a Mega Daily One is tartalmaz adagonként 6000 IU A-vitamint.

Előre is köszönöm a választ!
válasz
Szia! A Beta Carotine-ben az a jó, hogy csak annyi alakul át belőle A vitaminná, amennyire a szervezetednek szüksége van, így nem kell túladagolástól félned. Szerencsére nem is drága kiegészítő, így nyugodtan mehet a Mega Daily One mellé, ha gondolod. A legjobb megoldás azonban az lene, ha 2x1-et szednél a Mega Daily One-ból, igazából abból amúgy is kellene annyi, mert nem egy nagyon erős dózisú multivitaminról beszélünk.
?
Kérdés
2012-09-12
Helló!

A kérdésem több Scitec Essentials termékhez kapcsolódna. És pedig az lenne, hogy a következő termékek szedhetőek e együtt lutein, ginseng, ginkgo biloba, flax, beta-carotene? És még az a kérdés lenne, hogy mindegyik szedése közben javasolt 2 hónap után 2-4 hét pihenőt tartani vagy csak a ginseng-nél?

A választ előre is köszönöm.
válasz
Szia! Mehetnek együtt, de a Ginseng és a Ginko Bilobát lehetőleg egymástól elkülönítve szedd (2-3 óra különbséggel). A Flax és a Beta Carotine nyugodtan mehet folyamatosan, a Ginseng szedését 2 hónap után szüneteltesd 2-3 hétig, míg a Ginko Bilob-át tartogathatod csak alkalmakra, amikor nagyobb szellemi- vagy fizikai koncentráció szükséges.
?
Kérdés
2011-03-05
Az lenne a kérdésem hogyha szedem akkor napi hány kapszula? és mennyi idő mire látszódik valami? szolizok már egy ideje mindennap eszek répát mert abban is van béta karotin, és hogy mennyit segít a barnulásban?
válasz
Napi egy kapszula étkezéssel együtt. Sajnos nem tudom megjósolni, mennyit segít, vagy mennyit nem segít- eléggé alkati kérdés, ki hogy reagál, és a bőrtípus sem mindegy.
?
Kérdés
2010-05-13
Üdv. Szeretném ezt a terméket együtt szedni Scitec Daily Vitamannal és Scitec C-1000rel, úgyhogy edzek természetesen és mellette szoláriumozok és napozgatok is. A kérdésem az lenne hogy: szabad-e ezeket együtt szedni így szolárium meg napozás mellett? Esetleg lehetnek mellékhatások? Nem adagolhatom így túl a Béta-karotint?
Célom a barnább és pattanásmentes bőr.
válasz
Szedheted őket együtt, nem fogod ezzel még túladagolni. Egyébként a túlzott bevitel annyiban mutatkozik meg hogy besárgul a bőröd, de ha visszacsökkented a mennyiséget akkor ez elmúlik, egyébként ártalmatlan tünet.
?
Kérdés
2009-10-13
Üdv!
Ha a pattanások mitteszerek eltüntetése,mérséklése a cél és 3-5 hónapig szeddem lehet e bármilyen mellékhatása?
Pl valahol hallotam hogy dohányzóknak kifejezetten nem ajánlott
Köszönöm
válasz
Napi 60 mg fölötti mennyiségben elfogyasztva a bőr besárgulhat, carotinaemia-carotenodermia alakulhat ki, ami mai tudásunk szerint veszélytelen és a bevitel mérséklésével elmúlik. Az ez alatti mennyiségek biztonsággal szedhetők huzamosabb ideig. Egyes kutatások szerint a dohányosok esetében valóban nem ajánlott a szedése, mer fokozhatja a tüdőrák kockázatát, de más kutatások nem támasztották ezt alá, így ez ügyben nem egységes a tudomány álláspontja.
?
Kérdés
2009-04-02
a készítményben 15 mg-os tabletták vannak, amelyből 15gramm a bétakarotin? Azért kérdezem mert a gyógyszertárban kapható 60 db os \"bétakarotin\"15mg-os tablettában 4,5mg a bétakarotin és 10,5 E vitamin.
válasz
Ha ránézel újra a termékre, frissítettük az összetétel adatbázist és bekerült az angol címke, illetve a leírásba beírtuk azt, hogy mi szerepel a magyar címkén:
1 lágyzselatin kapszula tartalmaz:

A-vitamin (15 mg 100% beta-karotin) 4000 mcg / RDA 500%