Csokis-kávés fehérjés banánkenyér recept

2020-04-21

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Ha van otthon néhány banán, ami kezd egy kicsit túlérett lenni... ha gyorsan összedobnál egy könnyű sütit, ami jól fog menni a reggeli kávé mellé... a banánkenyér kézenfekvő választás. Gyorsan megvan, nem kell hozzá sok minden, az alaprecept pedig könnyen variálható - nem véletlen, hogy sokak kedvence.

Ma egy csokis-kávés változattal készültünk nektek, étcsokoládé és cappuccino ízű 100% Whey Protein Professional tejsavófehérje felhasználásával. Ha szeretnéd, nyugodtan egészítsd ki a tésztába kerülő csokoládédarabokat dióval vagy más magvakkal, az ízesítésre használt fahéjat egy kis szerecsendióval vagy egyéb kedvenc fűszereddel.

Hozzávalók a fehérjés banánkenyérhez

3 érett banán

4 evőkanál kókuszzsír (megolvasztva)

2 evőkanál méz

1 tojás

2 evőkanál instant kávé

2 adag 100% Whey Protein Professional (cappuccino íz)

1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

1 teáskanál szódabikarbóna

1 csipet só

150g liszt

fahéj ízlés szerint

étcsokoládé darabok

A recept elkészítése

Első lépésben keverjük el a száraz hozzávalókat: a lisztet, instant kávét, fehérjeport, kakaóport, szódabikarbónát, sót és fahéjat.

Ha ezzel megvagyunk, egy másik tálba készítsük elő a felkarikázott vagy feldarabolt banánt, tojást, mézet és kókuszzsírt. Utóbbit olvasszuk meg, hogy ne maradjon darabos, és könnyen el tudjuk dolgozni. Ezeket botmixerrel dolgozzuk el, amíg egy nagyjából sima masszát nem kapunk.

Az összekevert száraz hozzávalókat kisebb adagokban adjuk hozzá a masszához és keverjük el egyenletesen. A kész, sima masszához utoljára a csokoládé darabokat keverjük hozzá (kanállal, nem botmixerrel!).

180°C-ra előmelegített sütőben süssük 20-25 percig, amíg a villa simán nem jön ki belőle.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!


Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!