Hozd ki a maximumot a regenerációdból - R3LOAD!

2020-08-14

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

A regenerálódás minden sportoló számára kulcsfontossággal bír, hiszen megfelelő regeneráció nélkül lehetetlen fejlődni vagy hosszútávon eredményeket elérni.

Éppen ezért érdemes legalább akkora hangsúlyt fektetni rá, mint magára az edzésre.

A regenerációnak számos aspektusa van – mi ebben a cikkben a legfontosabbra, vagyis az edzés utáni időszakra fókuszálunk.

Mi történik akkor, amikor edzünk?

Edzés hatására az izomszövetben, rostokban apró mikrosérülések keletkeznek. A sérült elemeket a szervezet lebontja és újat épít helyettük – már amennyiben biztosítjuk számára az "újjáépítéshez", regenerációhoz szükséges tápanyagokat.

Terhelés, izommunka hatására az izmok vérkeringése és inzulin érzékenysége fokozódik, valamint jelentős mennyiségű adrenalin szabadul fel, aminek következtében az emésztés az edzés ideje alatt szinte teljes mértékben leáll.
Az edzés befejeztével az adrenalin szint lecsökken, a fokozott vérkeringés és inzulin érzékenység viszont még rövid ideig fennmarad, így tudunk emészteni, és a bevitt táplálékot nagyszerű hatékonysággal tudjuk hasznosítani, valamint eljuttatni a megdolgoztatott izmokhoz.

Kijelenthetjük tehát, hogy az edzés utáni rövid időszak a nap legmeghatározóbb időintervalluma regeneráció szempontjából, amit a sportolók gyakran emlegetnek csak "anabolikus ablak" néven.

Az "anabolikus ablak", csak rövid ideig áll fent, ezért kulcsfontosságú, hogy edzések után könnyen és gyorsan emészthető tápanyagforrásokra alapozzuk a táplálék bevitelünket, és kizárólag olyan tápanyagokat fogyasszunk, amik maximálisan hozzájárulnak a hatékony és gyors regenerációhoz.
Ezeknek a kritériumoknak fényében született meg professzionális edzés utáni regeneráló formulánk, a R3LOAD!

Scitec Nutrition R3LOAD!

Termékünk hozzáadott tejsavó fehérjével, különböző szénhidrát forrásokkal, sportcentrikus aminosavakkal, mikrotápanyagokkal és számos más extra összetevővel megerősítve segít hozzá céljaid eléréséhez.

  • A tejsavó fehérje jelen tudásunk szerint az egyik legmagasabb biológiai értékű fehérje forrás, amely mind a 9 esszenciális aminosavat tartalmazza. A fehérje regenerációban betöltött szerepe közismert, de legfontosabb tulajdonsága kétségkívül az, hogy támogatja az izomtömeg növekedését és annak megőrzését.
  • A szénhidrátoknak szintén kritikus szerepük van az edzés utáni regenerációban, ugyanis egyrészt támogatják a fehérjék felszívódását, hasznosulását, másrészt fontos szerepet játszanak az izom és a máj glikogén raktárainak visszatöltésében.
  • Sportolók számára kétségtelenül a legfontosabb aminosavak közé tartozik a BCAA és a glutamin. A BCAA-k több, mint 35%-át teszik ki az izomfehérjék esszenciális aminosav-készletének. Extrém terhelés esetén, amikor a glikogén raktárak lemerültek, a szervezet képes lebontani az izomszövetet és bizonyos aminosavakból glükózt csinálni. A szervezet elsősorban a BCAA aminosavakat „szedi ki” az izomszövetből, ezért edzés közben/után mindenképp érdemes ezeket az aminosavakat fogyasztani, hogy megelőzzük az izomlebontást. A glutamin egy feltételesen esszenciális aminosav. Ez azt jelenti, hogy a szervezet elvileg képes az előállítására, viszont fokozott fizikai és immunrendszeri terhelés esetén ez nem elegendő. A glutamin fontos üzemanyagát jelenti az immunrendszer egyes sejtjeinek, viszont intenzív terhelés esetén a szervezet nem képes elegendő glutamint biztosítani az immunrendszer számára. Ezáltal, kimerítő edzés esetén nagymértékben leeshet a plazma glutamin szint. A glutamin ezen kívül még fokozza az izom-glikogén szintézist is.
  • A termék ásványi anyagokat is tartalmaz (kálium, nátrium, magnézium, klorid) amik az elektrolit pótlására is alkalmasak. Az elektrolitok kulcsszerepet játszanak a hidratációban. Ez azért fontos, mert edzés során jelentős mennyiségű folyadékot veszíthetünk, aminek következtében szervezetünk könnyen dehidratált állapotba kerülhet. A dehidratáció, csökkenti a szövetek oxigénellátását és ezzel csökkenti az energiatermelés hatásfokát, a regenerációt.
  • A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően.
  • Extraként a termékhez laktáz enzimet is adtunk, így a R3LOAD-ot a laktóz érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

A terméket kezdő és haladó sportolók számára egyaránt ajánljuk, valamint ideális választás állóképességi és ellenállásos sportok esetén is.

Ne feledd: hiába edzel keményen, ha a regenerálódásra fittyet hánysz!


Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!