Két dolog ami nélkül nem lehet optimális a kollagéntermelésed

2019-11-12

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Egy fehérje a szervezetedben, ami erősebb, mint az acél, úgy működik, mint egy ragasztó, és az emberi szervezetben található milliós nagyságrendű fehérjetípus közül a leggyakoribb.

Talán már kitaláltad, hogy a kollagénről van szó.

Az emberi szervezet képes a kollagén előállítására, azonban az előállítás folyamatának feltételei vannak.

A kollagén egy fehérje, a fehérjéket pedig aminosavak építik fel. A kollagénnek rá jellemző aminosavprofilja van. Az őt felépítő aminosavaknak elegendő mennyiségben kell a szervezetben lenniük ahhoz, hogy az előállítási folyamat megfelelő legyen. Ezt vagy úgy tudod elérni, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű fehérjetartalmú ételeket eszel, vagy pedig fehérjetartalmú kiegészítők használatával. Ha szeretnéd élvezni a kollagén egészségre gyakorolt pozitív és szépítő hatásait, akkor érdemes azt koncentrált formában, minőségi kollagénforrásból bevinni. A piacon elérhető egyik legjobb kollagénforrás, a marha kollagén. Ahhoz, hogy a kollagén jól felszívódjon és hasznosuljon, fontos, hogy előemésztett formában legyen a termékben.

Próbáld ki a Scitec új Collagen Liquid termékét!

A másik feltétel, hogy elegendő mennyiségű C-vitamin álljon rendelkezésre. A C-vitamin hozzájárul a megfelelő kollagénszintézishez, nélküle a kollagén termelődése nem lehet kielégítő. Bizonyos mennyiségű C-vitaminhoz tudatos étrend kialakításával és az egészséges táplálkozási elveket betartva hozzá lehet jutni. Ez azt jelenti, hogy a napi 5 étkezés minden alkalmával fogyasztasz jó minőségű zöldségeket, gyümölcsöket. Az sem baj, ha nem így étkezel, hiszen akkor rendelkezésedre állnak a C-vitamin tartalmú étrend-kiegészítők. A C-vitamin nagyon hamar képes oxidálódni, vagyis nagyon könnyen bomlik és nem tudja kifejteni hatását. A legjobb, ha olyan C-vitamint vásárolsz, ami gyomorsaválló kapszulában van. A kapszula héja védi a hatóanyagot a gyomorsavtól és ott engedi kiszabadulni, ahol kell. Nagyon fontos, hogy a megfelelő dózis mellett erre is odafigyelj, hiszen lehet, hogy a dózis rendben lenne, de a beviteli módszer nem (ilyen pl.: aszkorbinsavat keverni a forró teába és várni a hatást..)

Próbáld ki a Scitec C1000+ Bioflavonoid kapszuláját!

Ha ezeket betartod, nagyon jó úton haladsz, hogy a kollagén kifejthesse belülről szépítő, fiatalító és egészségmegőrző hatásait. A kor előrehaladtával (30+) a kollagén termelődése, így az ízületek állapota, a bőr rugalmassága, a haj, körmök állapota változik. Az öregedés természetes folyamat, ami ellen nem kell küzdeni. Idő előtti kifejeződését (fakó, élettelen, rugalmatlan arcbőr már fiatalon), erőteljes megjelenését (mély ráncok) és ütemét viszont pozitívan befolyásolhatod a fenti feltételek betartásával.

Támogasd szervezeted optimális kollagéntermelését egy kis odafigyeléssel és tudatossággal! Hidd el, a várt eredmény nem marad el!


Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!