Monster Pak – edzéstámogatás felsőfokon

2020-10-30

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Abban a pillanatban, amikor valaki komolyan nekiáll a súlyzós edzéseknek, hogy az általa elképzelt formájúra gyúrja a testét, rögtön elkezd azon agyalni, hogy mennyi és milyen fajta fehérjét, szénhidrátot és zsírt fogyasszon és ezt hogyan tudná megoldani a legcélravezetőbb módon. Összeállítja az étrendjét, „beállítja a makrókat”, ahogy azt a testépítő szlengben mondják. De miközben emberünk elmerül a „makrók” világában, hajlamos megfeledkezni a „mikrókról” vagyis a mikrotápanyagokról, a vitaminokról, ásványi anyagokról, nyomelemekről. Ezeknek az elégtelen bevitele, előbb-utóbb megbosszulja magát. Könyveket lehet megtölteni az elégtelen vitamin- és ásványi anyag bevitel következményeiről, itt most csak példaként említjük meg, hogy például a normál fehérjeszintézis és fehérje-anyagcsere alapfeltétele a megfelelő cink, magnézium és B6-vitamin bevitel; normál izomműködés pedig nincs elegendő kalcium, kálium, magnézium és D-vitamin nélkül.

Megoldja az étrend?

Tökéletes táplálkozás, életmód, valamint tökéletes környezeti és élelmiszeripari feltételek mellett, talán az emberek meg tudnák oldani mikrotápanyag-bevitelüket élelmiszerekkel és nem lenne szükségük vitamin- és ásványi anyag kiegészítőkre. Ez azonban meglehetősen utópisztikus elképzelés. Az élelmiszerek mikrotápanyag-tartalma folyamatosan csökken. Egyrészt a termőföld minőségének romlása, másrészt a feldolgozás és a tárolás változó gyakorlata miatt. Száz évvel ezelőtt a szürettől a fogyasztásig maximum két nap telt el. Jelenleg a két hét a jellemző. A vitaminveszteség a gyors fagyasztással viszonylag alacsony szinten tartható, de még akkor is van egy 30 százalékos csökkenés. Amikor azonban például szupermarketben vásárolunk, az adott élelmiszer tényleges vitamintartalmáról csak hozzávetőleges információink lehetnek. A különböző zöldségek, gyümölcsök vitamin- és ásványi anyag tartalmát közlő táblázatok, ábrák adatai ugyanis a frissen szedett, szüretelt zöldségekre, gyümölcsökre vonatkoznak.

A sportolókra és különösen a testépítőkre különben sem feltétlenül mondható az, hogy mindig kiegyensúlyozott, tökéletes étrendet és életmódot követnének. A célirányos táplálkozás és intenzív edzés nem feltétlenül esik egybe az egészségessel, kiegyensúlyozottal. Különösen igaz ez a versenyfelkészülési időszakra. Amikor az izomnövelés / izommegtartás és a zsírvesztés az abszolút cél, akkor az egyéb szempontok könnyen háttérbe szorulnak. Például, az esszenciális mikrotápanyagokban gazdag gyümölcsök nem, vagy csak nagyon korlátozottan illeszthetők be egy szigorú versenydiétába. A ketogén étrendről nem is beszélve. Ilyenkor jöhet jól egy olyan formula, amivel egyrészt bebiztosíthatod magad az elégtelen vitamin / ásványi anyag / nyomelem bevitel egészségromboló hatásaival szemben, másrészt a fejlődésedet is optimális pályára állíthatod.

Multivitamin testépítők igényeire szabva

A Scitec Monster Pak-ja úgy lett összerakva, hogy kielégítse a testépítők fokozott mikrotápanyag szükségletét. A testépítő életmód, az intenzív edzések, a célirányos diéta, nemcsak az izmokat terheli, hanem lényegében az egész szervezetet: az immunrendszert; az ízületeket, kötőszöveteket; az emésztőrendszert; a hormonális rendszert; sőt még az idegrendszert is. Sokkal jobban, mint egy átlagember esetében. Éppen ezért sok mikrotápanyagból a testépítőknek több kell, mint az átlagembereknek. A Monster Pak megtervezésekor ez maximálisan figyelembe lett véve.

Extra magas dózisban tartalmaz például B-vitamin komplex-t és a C-vitamint. A C-vitamin hozzájárul az immun- és az idegrendszer normál működéséhez, valamint a fáradtság és a kimerültség mérsékléséhez. Ezenkívül segít fenntartani az immunrendszer normál működését intenzív edzés alatt és után. A formula a Referencia Beviteli Érték 250 százalékát biztosítja D-vitaminból! A D-vitamin többek között hozzájárul az izomzat és az immunrendszer normál működéséhez. Két nagyon fontos ásványból, a cinkből és a szelénből, a napi ajánlott dózis 100 százalékát vihetjük be a Monster Pak-kal! A cink hozzájárul a normál tesztoszteron-szint fenntartásához, segíti az immunrendszer működését, és kulcsszerepet játszik a fehérjeszintézisben és makrotápanyag-anyagcserében. A szelén egy erős antioxidáns, ami szintén támogatja az immunrendszert, és segíthet a betegségek megelőzésében. Ezek csak példák voltak. A többi fontos vitaminból és ásványból is bőven van a Monster Pak-ban!

Monster Pak

Teljesítményfokozó extrák

A Monster Pak azonban nem pusztán egy magas dózisú multivitamin formula, hanem egy „teljesítményfokozó pak”, amely a vitaminokon és ásványi anyagokon kívül számos extra összetevőt is tartalmaz. Ezeket az extrákat a tájékozott testépítők külön is szokták használni, azonban a Monster Pak-ban mindet megkapják egy csomagban. De mik is ezek az extrák?

  • Esszenciális zsírsavak (EPA és DHA)
  • Gyógynövény és emésztőenzim komplex
  • Stimuláns és teljesítményfokozó komplex (koffein, tirozin, szinefrin és más hatóanyagok)
  • „Krebs ciklus – ATP” mátrix (kreatin, ribóz, béta-alanin, taurin és más hatóanyagok)
  • NO-fokozó (arginin)
  • Mega DAA komplex (DAA, tirozin, koffein, karnitin, HCA, ALA)
  • Teljes spektrumú aminosav komplex
  • Glükozamin – kondroitin – MSM komplex

Ezek a hatóanyagok mind egy célt szolgálnak, mégpedig azt, hogy legtöbbet hozd ki az edzéseidből. Ebbe bele tartozik az, hogy legyen kedved edzeni, hogy jobban és hosszabban bírd a terhelést, hogy edzés közben megelőzd a katabolizmust, hogy bevitt tápanyagok maximálisan hasznosuljanak és eljussanak az izomsejtekhez és mindezt az ízületeid is bírják!

Hogyan használd?

A napi adag két tasakra van szétosztva. Az "A" tasakot reggel vagy edzés előtt kell bevenni, mivel ez tartalmazza a stimuláns hatású összetevőket. A stimulánsmentes "B" tasakot edzés után vagy este vedd be.

Gyakran hallani azt mondást, hogy „minden lánc olyan erős, amilyen a leggyengébb láncszeme”. Ez igaz az emberi szervezetre is. Hiába látod el az izmaidat a legjobb minőségű fehérjével és szénhidráttal, ha a létfontosságú mikrotápanyagok valamelyikéből nem viszel be eleget, a „rendszer” előbb-utóbb recsegni-ropogni kezd. Előzd meg a problémákat és adj egy kis extra löketet a fejlődésednek, használj Monster Pak-ot!


Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!