Ne hagyd, hogy az ízület legyen a leggyengébb láncszem!

2020-08-05

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Az ízületek testünk azon részei, amelyekre akkor kezdünk csak igazából figyelni, amikor már valami baj van. Még a testüket, izomzatukat tudatosan építő, fejlesztő, az étkezésre odafigyelő emberek is természetesnek veszik, hogy a naponta több ezerszer végrehajtott mozdulatok fájdalom nélkül mennek végbe. Építjük az izmot, égetjük a zsírt, erősítünk, fejlesztjük gyorsaságunkat, állóképességünket, ügyességünket és közben nagy terheléseknek tesszük ki az ízületeinket.

De nem kell profi sportolónak lenni ahhoz, hogy ízületeinket túlterheljük. A munkavégzés és a mindennapi tevékenységek hosszú sora is okozhat ízületi problémákat, különösen, ha hosszú éveken keresztül végzett ismétlődő mozdulatsorokról van szó. Fokozottan igaz ez a túlsúlyosakra, akik a nap minden pillanatában 20, 30, 50 kiló vagy akár még nagyobb holtterhet cipelnek magukon.

Sokkal egyszerűbb azonban megelőzni a problémát, mint kezelni azt, miután már bekövetkezett.

Milyen lépéseket tegyünk ennek érdekében?

Az első lépés, hogy szabaduljunk meg a túlsúlytól. A második lépés, hogy mozogjunk rendszeresen. Az ízületi nedv, ami az ízület könnyed mozgását teszi lehetővé, mozgás hatására termelődik. A harmadik lépés: jól megválasztott táplálékkiegészítőkkel biztosítsuk ízületeink épségét, problémamentes működését.

Az ízületi problémák elterjedtsége oda vezetett, hogy a piac telítődött „ízületvédő” termékekkel. Éppen ezért nagyon fontos, hogy sok termék közül olyat válasszunk, amely a valóban bevált hatóanyagokat tartalmazza optimális dózisban és arányban.

Az ízület támogatás zászlóshajói

Az Athletic Line két ízületi támogató formulát is tartalmaz. Ez termékcsalád a sportolók egy szélesebb körét célozza meg, tehát nemcsak a súlyzós edzéseket végzőket, hanem az állóképességi vagy akár az ügyességi sportolókat is.

Arthro Kinetic

Az Arthro Kinetic egy 12 összetevős komplex formula, amely tartalmazza lényegében az összes olyan hatóanyagot, amely kiállta a tudomány és a gyakorlat próbáját. A glükozamin, kondroitin, MSM hatóanyaghármas népszerű trió az ízületeket támogató kiegészítők világában. Nem érdemtelenül. Népszerűségük a nagyon kedvező tapasztalatoknak köszönhető, melyet vásárlók ezrei támasztanak alá.

E három kulcsfontosságú összetevő mellett egy jó ízületi támogató formulából nem hiányozhat a hialuronsav – amely a tapasztalatok szerint a puha kötőszövetekre, például az ízületi folyadékra van kedvező hatással – valamint a kollagén sem. A kollagén egy rostos szerkezetű fehérje, mely fontos alkotóeleme a kötőszöveteknek, többek között a porcok, inak, ínszalagok, bőr felépítésében vesz részt. Az optimális hatás érdekében érdemes lehet az Arthro Kinetic-et Collagen Liquid-del kombinálni, hogy biztosan elegendő kollagént vigyünk be.

Az Arthro Kinetic-nek van egy speciális hatóanyaga, ami külön termékként is szerepel az Athletic Line kínálatában. Ez pedig a NEM® Forte. A NEM® (natural eggshell membrane) a tojáshéj membránrétegét tartalmazza porított változatban, amely teljesen természetes forrása a glükozamin, kondroitin, kollagén és hialuronsav kombinációnak, így nagyszerű hasznosulási jellemzőkkel bír. A hatóanyaggal kapcsolatos rendkívül kedvező tapasztalatok indokolták, hogy önálló termékként is kínáljuk.

NEM® Forte

Az Arthro Kinetic-ben található vitaminok és ásványi anyagok számos élettanilag pozitív folyamatot befolyásolnak a szervezetben. A cink hozzájárul a normál csontozat fenntartásához és támogatja az immunrendszer működését. A mangán hozzájárul a normál kötőszövet-képződéshez. A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül a porcok normál állapotának, működésének fenntartásához. A D-vitamin hozzájárul az egészséges csontozat, izomfunkció fenntartásához és támogatja az immunrendszer működését is.

Akár az Arthro Kinetic-et választjuk, akár a NEM® Forte-t, biztosan nem lövünk mellé. Ne feledjük: csak olyan erősek vagyunk, amilyen erős a leggyengébb láncszemünk. Ne az ízület legyen ez a leggyengébb láncszem, mert ha ez a láncszem elszakad, az nagyon tud fájni!


Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!