Scitec Megateszt 2021 – a nyertesek!

2021-07-09

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Július 3-án szombaton elérkezett a Megateszt utolsó, mindent eldöntő napja. Magunk is rendkívüli izgalommal vártuk az eseményt. Azt sejtettük, hogy elképesztő átalakulásoknak leszünk majd szemtanúi, hiszen a megelőző tíz hétben már láthattuk, mire képesek a résztvevők.

De hova lehet ezt fokozni? Ha ekkorát változtak a résztvevők 10 hét alatt, mire elég még ez után további hat hét?

Az eredmények minden várakozásunkat felülmúlták. És tudod mit? Nem a Scitec tápkiegek diadala volt ez a 16 hét. Hanem az emberi akaraté, a kitartásé, az önmagunkat meghaladó erőfeszítéseké. Mi csak segítséget adtunk a résztvevőknek, de a melót, nos, azt ők végezték el. Kaptak egy lehetőséget, és éltek vele. És biztosak vagyunk benne, hogy ez a hozzáállás az élet minden területén végigkíséri majd őket.

Itt nem voltak vesztesek. Természetesen a végén ki kellett választanunk három „nyertest”. De ahogyan a helyszínen is hangsúlyoztuk, ez nem azt jelenti, hogy a többiek veszítettek. Borzasztó nehéz döntéseket kellett meghoznunk a kiválasztás során. Ilyenkor nincs igazságos eredmény.

A döntést egy tíztagú zsűri hozta meg, amely a szervezőkből és Team Scitec tagokból állt. A győztesek kiválasztásnál számos szempont került mérlegelésre. Ilyen volt az, hogy az adott versenyző megfelelt-e minden követelménynek – amibe pl. a tesztnapló írása is beletartozott. Ha döntenünk kellett két hasonló változást felmutató versenyző között, és az egyikük naplózott, a másikuk nem, vagy alig, ott ez bizony el is döntötte a csatát. Aztán ilyen volt természetesen az is, hogy az első és utolsó fotó között mekkora változást tudott felmutatni az illető – ez volt a legfontosabb szempont. Ugyanakkor semmiképp sem az alapján döntöttünk, hogy ki a legizmosabb a végén – a 16 hét alatt elért változás fontosabb volt. Ilyen értelemben az eleve izmos fizikumú indulókról azt gondolhatnád, hogy hátrányban voltak – hiszen kezdőként könnyebb nagyot változni –, de nézd csak meg a férfi mezőny második helyezettjét, aki ékes példája annak, hogy ez nem feltétlenül van így.

A kiválasztásnál emellett törekedtünk arra is, hogy a győztesek között legyen testépítő színtű fizikum is, és legyen olyan is, aki mindenki számára elérhető eredményt tud felmutatni – természetesen, megfelelve a fentebb említett követelményeknek. De ezzel együtt is volt, ahol szabályosan titkos szavazást kellett indítanunk az első és második helyezett sorsáról, annyira nehéz volt a döntés. Ennyire szoros volt a mezőny! Ez pedig mindenképpen a résztvevőket dicséri. Nem könnyítették meg a dolgunkat, az egyszer biztos.

De elég a szóból, lássuk a nyerteseket!

Férfi Megateszt mezőny

1. Dobos Márkó

Miért ő, mikor voltak nála izmosabb fizikumú versenyzők is? Nézd meg az első és utolsó képet, és nem maradnak kérdéseid! Ő az a srác, aki viszonylag kezdőként lemegy a terembe, mindent belead, és 16 hét elteltével egy izmos fizikummal, gyakorlatilag új külsővel érkezik az utolsó fotózásra. Erről szól a Megateszt! Márkó teljesítménében az volt a szép, hogy nem egy csoda genetikaként érkezett a versenyre, akiről első percben látszott, hogy mi lesz belőle (anno, 2008-ban pl. Dudás Ádámról nagyjából a verseny elején lehetett sejteni a dobogót). Itt nem ez volt a helyzet. Márkó a szemünk láttára alakult át önmaga eddigi legjobb változatává!

Scitec Megateszt Dobos Márkó

2. Kiss Máté

…Aki versenyzői szintű fizikummal indult, és a Megateszt végére mégis tudta ezt fokozni. Ilyen minőségű izomzattal ekkora változást hozni ilyen rövid idő alatt mindenképpen példaértékű. Gratulálunk!

3. Herczeg Lajos

...akinek pedig megvolt az alap izomtömege, nem kezdőként érkezett, de úgy befogyott, hogy a keszegnél is szálkásabb lett, eközben szépen megőrizte az izomzatát is (vagyis, annak jelentős részét).

Természetesen a többiek sem rosszak, vagy gyengébbek. A három nyertesen kívül is szuper átalakulásokat láthattunk. Videós kollégáink pedig szépen sorban fel is keresnek több résztvevőt is, mert példaértékű sztorik, és változások születtek ez alatt a 16 hét alatt!

Női Megateszt mezőny

1. Meszesán Krisztina

Itt az első hely sorsa az utolsó pillanatig kétséges volt. Végül egy majdnem egyenlő eredményt hozó "titkos" szavazásból Meszesán Krisztina került ki - hajszállal - győztesként. Krisztina nem kezdőként érkezett a versenyre, éppen ezért is volt meglepő, hogy haladó létére milyen változáat tudott felmutatni. A képek beszédesek. Gratulálunk!

2. Becz Odett

Elképesztő átalakulás, tizenöt kiló súlyveszteség, egy teljesen megújult fizikum. Odett egy izmos, ám fedett testtel érkezett az első fotózásra – négyszeres erőemelő világbajnokként ezért nem is lehet őt hibáztatni. Bár jelentős izomtömege miatt némi előnnyel indult a többiekhez képest, ez semmit nem von le annak a hatalmas munkának az értékéből, aminek az eredménye a Megateszt második helyezés!

3. Horváth Diána

Nézd meg az előtte-utána képet! Egy újjászületett nő néz rád vissza a másodikról. Nem csak fizikumot, hanem kisugárzást is tekintve. ERRŐL szól a Megateszt. Nem is ragozzuk tovább, a képek beszédesek!

Természetesen a lányoknál is voltak a három nyertesen kívül is csodás átalakulások, változások - nem győztük kapkodni a fejünket. Ide is igaz, amit már oly' sokszor leírtunk: mindenki nyert, aki végig tudta csinálni ezt a 16 hetet, akár a Megateszt keretei között tették ezt, akár a "Ne add fel" Facebook csoportunkban, ahol a be nem jutottak és a verseny közben kiesettek bátorították egymást, szó szerint több százan.

Büszkék vagyunk rá, hogy a Scitec Megateszt ebben a 16 hétben nem csak pár tucat, hanem több száz embert motivált. Tudjuk, hogy egy ilyen 16 hetes kihívás tartást ad az embernek, és akármilyen eredménnyel is zárul, egy olyan útravalót ad, ami egész életünk során elkísér minket - még ha nem is vagyunk ennek tudatában minden pillanatban.

Hiszünk benne, hogy a nyertesek, döntősök, és mindenki, aki lelkiismeretesen küzdött, egy olyan motiváló, pozitív példát állít az emberek elé, ami ez után még többeket bátorít arra, hogy önmaguk legjobbját hozzák, és igazi változást hozzanak!

Mi pedig itt leszünk, hogy mindezt megmutassuk nektek.