Szaloncukor, Scitec módra!

2020-12-11

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

A szaloncukor a karácsonyi ünnep elengedhetetlen eleme. Egy probléma van csak vele, hogy gyakorlatilag eteti saját magát, valamint magas kalória- és cukortartalmának köszönhetően igazi formagyilkos.

Van azonban egy jó hírünk.

Elhoztunk nektek egy egyszerű, azonban nagyszerű szaloncukor receptet, ami roppant magas fehérjetartalommal bír, de alacsony kalóriatartalmának köszönhetően "büntetlenül" fogyasztható!

Szaloncukor, Scitec módra!

Hozzávalók:

  • 20 gramm zselatin
  • 300 ml víz
  • 60 gramm 100% Whey Protein Professional (ízlés szerint)
  • + Igény szerint bevonatnak használhatunk minőségi étcsokit is (ebben az esetben számoljunk az extra kalóriákkal).

Elkészítés:

  1. A zselatint 100 ml vízben fölforraljuk, majd levéve a tűzről a bekevert fehérjét hozzáadjuk, csomómentesre keverjük.
  2. Öntsük valamilyen formába (pl. jégkockatartóba) és hagyjuk kihűlni. Hűtőben kb 45-60 perc alatt teljesen megdermed.
  3. Igény szerint olvasztott csokoládéval kenjük be a megdermedt zselatinos fehérjénket és helyezzük ismét a hűtőbe, hogy a csokoládé máz megszilárduljon.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Szaloncukor, Scitec módra!


Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!