Zsírégető útmutató: mi alapján válassz, melyik hatóanyag mire, kinek jó?

2020-05-06

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Az, hogy milyen zsírégető való neked, leginkább attól függ, hogy milyen egészségi állapotban vagy, pontosan mi a célod, van-e esetleg koffeinérzékenységed, fogyasztottál-e már ilyet és mekkora súlytól szeretnél megszabadulni.

Mik azok a zsírégetők vagy testsúly-kontroll formulák?

Az első és legfontosabb tisztázandó dolog az, hogy nincs csodaszer, tehát ha azzal a reménnyel olvasod cikkünket, hogy megtudd létezik-e olyan zsírégető termék, ami mindennemű befektetett munka nélkül leolvasztja rólad a felesleget, akkor ne is olvass tovább. Ezek a termékek a fogyást támogatják, de akkor, ha mellette az étrendedre és edzésedre is odafigyelsz. Maximális eredmény így érhető csak el. Ha Te komolyan veszed az alakformálást, testzsírcsökkentést, akkor olvass tovább és tudd meg melyik zsírégető való neked igazán.

A zsírégetők között természetük szerint megkülönböztetünk stimuláns és nem stimuláns zsírégetőket. A stimuláns zsírégetők erős hatást gyakorolnak a szervezetre, ezért kúraszerűen javasolt alkalmazásuk. Ilyenek pl. a jól ismert koffein, szinefrin, yohimbe stb. tartalmú étrend-kiegészítők.

A nem stimuláns hatóanyagok kevésbé intenzívek, alkalmazásuk folyamatos is lehet. Ide tartoznak a rostok, l-karnitin stb. tartalmú kiegészítők.

Nézzük meg bizonyos állapotok szerint milyen testsúly-kontroll termékek javasolhatók.

A számodra megfelelő zsírégető kiválasztása

Tapasztaltaknak az utolsó pár kilóhoz

Ha az utolsó pár kg megy le nehezen, vagy éppen versenyre készülsz és szálkásítasz, illetve fogyasztottál már ilyen terméket, akkor javasolt az erősebb, stimuláns hatású termékkategóriából választani. Ebben az esetben is csak szépen fokozatosan emeld ezek fogyasztását s mindig figyeld, hogyan reagál a szervezeted. Versenyidőszak alatt választhatsz gyógynövénytartalmú vízhajtó hatású terméket is. Ilyen termékek például:

Kezdőknek, nagyobb súlyfelesleghez

Ha nem próbáltál még ilyen termékeket és nagyobb súlyfelesleged van, ne kezdj rögtön stimuláns hatóanyagtartalmú termékkel. Ebben az esetben kezdj egy gyógynövényeket, rostokat tartalmazó termékkel és kezdj el mielőbb egy megfelelő diétát. Ilyenek a következők:

Szív- és érrendszeri problémákkal küzdőknek

Ha szív-és érrendszeri problémád van, vagy magas vérnyomásod, ne válassz koffeines terméket, ebben az esetben szintén a nem stimuláns hatóanyag tartalmú termékek közül válassz! Ilyen például a Top shape és a Fibers & Enzymes.

Terhesség és szoptatás idején és után

Terhesség, szoptatás idején nem javasoljuk a zsírégető termékek használatát, ebben az esetben a testsúly kontrollt a lehető legegészségesebb étrend segítségével és személyi edző által figyelemmel kísért, akár speciális tornával tedd meg. A szoptatás után érdemes nem stimuláns tartalmú étrend-kiegészítővel kezdeni (L-karnitin, rost tartalmú étrend-kiegészítők), majd áttérni fokozatosan a stimuláns kategóriába tartozó termékekhez. Olyan termékekre, mint például a Green Coffee complex vagy a Shredex.

Kombinálhatóak-e a különböző zsírégetők?

Ha stimuláns hatású terméket választottál, amiben jelentős a koffeintartalom, úgy nem célszerű másik termogén zsírégetőt fogyasztanod, mert a szervezet nem fogja jól tolerálni. Sőt, ebben az esetben más koffeintartalmú ital (kávé, energiaital) fogyasztását is célszerű lecsökkenteni. Azonban a nem stimuláns hatóanyag tartalmú termékeket nyugodtan párosíthatod az erősebb zsírégetőkkel, például:

A nem stimuláns hatású zsírégetők nyugodtan kombinálhatók egymással, sőt célszerű is, hiszen nem tudni, hogy nálad melyik hatóanyag, termék válik be a legjobban.


Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!