Házi készítésű fehérjeszelet kazein fehérjével

2020-04-18

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Mai cikkünkben megmutatjuk nektek, hogyan tudtok házilag tápláló fehérjeszeletet készíteni. A jelenlegi limitált edzéslehetőségek miatt mindenkinek számolnia kell az izomtömeg csökkenésével - ezért javasoljuk a tejsavófehérje mellett a lassú felszívódású kazein fogyasztását is. Így ezt a receptet 100% Casein Complex fehérjénkkel készítettük el, belga csokoládés ízesítésben.

Hozzávalók a proteinszelethez

4 adagolókanál (120g) 100% Casein Complex

240 ml tej vagy növényi ital

160 g zabpehely

5 evőkanál mogyoróvaj/kesuvaj

(kevés víz)

A szeletek elkészítése

Minden összetevőt egy tálba helyezünk, majd összekeverjük, és egységes masszává gyúrjuk. Ha szükséges, kevés vizet öntünk még hozzá. Amikor kész a massza, egy sütőpapírral bélelt,kis méretű tepsiben eloszlatjuk és egyenletesre nyomkodjuk. Egy pohár segítségével a tetejét kilapítjuk, majd kb. két órára hűtőbe vagy 30 percre mélyhűtőbe helyezzük. Ha letelt az idő, a sütőpapír segítségével kiemeljük a tepsibőlés egyenletes szeletekre vágjuk. Azonnal fogyaszthatjuk, de hűtőben több napig is eláll.


Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!